Napínavý příběh o prudkém vzestupu ke slávě, o zradě a nelítostném boji o moc byl natočen v koprodukci s ČT na motivy stejnojmenného románu Petra Pišťanka.
Hrají A. Hryc, D. Mórová, O. Navrátil, B. Kodetová, L. Kerata, I. Godál, M. Noga a další. Scénář P. Pišťanek a M. Urban. Kamera M. Štrba. Režie V. Balco.

Film vychází ze stejnojmenného bestselleru slovenské literatury 90.let a přináší sarkastické podobenství o nezadržitelném vzestupu jednotlivce k moci. Filmová podoba příběhu o prostém a zároveň tajemném Ráczovi je vyprávěná neobyčejně poutavě. Film je trpkou metaforou o tom, že každý kdo se nepostaví proti zlu se stává jeho součástí. Nepotrestaný zločin však není minulostí, je stále přítomný. Nechybí zde dramatické napětí, přesně vykreslené lidské typy, ani aktuální satirický rozměr. Podle námětu Petra Pišťanka a scénáře Vladimíra Balca a Mariana Urbana vzniká ojedinělý projekt slovenské kinematografie 90.let, v kterém se spojuje divácká atraktivnost příběhu s nadčasovou myšlenkou. Hlavním producentem projektu je studio ALEF Bratislava.

Napište nám