Černobílé podobenství o tom, že soužití muže a ženy může být i mnohem horší, než jste si kdy dokázali představit.
Hrají: M. Przebinda, S. Jachnická, S. Langová-Williams, M. Stavěl, J. Hrušková, J. Vysloužilová, A. Fischerová, D. Kafuňková a další. Kamera I. Luther. Scénář a režie O. Reif.

Říká se: žijeme na tomto světě a jsme jenom lidé... To ale není pravda. Žijeme totiž minimálně ve dvou světech: ve světě mužů a ve světě žen a nejsme jenom lidé, ale jsme jenom muži a jsme jenom ženy.

Příběh obyčejného tělocvikáře Luboše začíná v okamžiku jeho smrti, kdy mu v jakési posmrtné rekapitulaci před očima proletí celý jeho život, přičemž všechny postavy se svými malými příběhy defilují jeho vzpomínkami jako figurky v panoptiku: matka, babička, manželka Olga, dcery, kamarádky... tedy především ženy. Ženský svět, který ho od nejútlejšího dětství obklopuje jako záchranný kruh, se nakonec mění v obojek, který se mu svírá kolem krku. Luboš - dítě, které vyrůstalo bez otce - je poznamenán ženským viděním světa a ženskými sny jako cejchem...

Černá komedie o muži v drtivém soukolí žen, kterou natočil v roce 1998 režisér Oleg Reif, získala Českého lva za filmový plakát a byla nominována ještě v dalších šesti kategoriích (film, režie, scénář, herečka ve vedlejší roli, kamera, výtvarné řešení).

Napište nám