Komedie o koncertu Vladimíra Vysockého, který nikdo nepovolil… Miroslav Donutil v hlavní roli proslulé inscenace Divadla Husa na provázku.
Dále hrají: D. Kaplanová, A. Ambrová, V. Javorský, J. Pecha, P. Zatloukal aj. Scénář a divadelní režie P. Scherhaufer. Kamera H. Štangl. Režie R. Chudoba.

Normální ráno v jednom moskevském výzkumném ústavu. Ráno někdy za doby "reálného socialismu". Ráno začíná tím, že ředitel oné vážené instituce - jeden z prominentů - se vrací ze zahraniční služební cesty ze "Západu". Obyčejné ráno jenom s tím rozdílem, že se v době jeho nepřítomnosti kdosi rozhodl, že právě v tento den v "jeho" ústavu uspořádá koncert Vladimíra Vysockého.

Takto nenápadně začíná jednoaktovka Marka Rosovského "Koncert V ...", jedna z nejzajímavějších satirických her ruské dramatické tvorby druhé poloviny osmdesátých let, kterou uvedlo brněnské Divadlo Husa na provázku.

Ve své době to byla jedna z divácky nejpopulárnějších inscenací tohoto divadla. A to nejen proto, že šlo na svou dobu o velmi odvážný čin, ale také proto, že v hlavní roli doslova exceloval tehdejší člen souboru Miroslav Donutil. Způsob, jakým pod vedením režiséra Petra Scherhaufera ztvárnil a karikoval postavu tehdejšího aparátčika, byl obdivuhodný.

V roce 1990 zaznamenalo derniéru provázkovské inscenace "Koncertu V ..." brněnské studio České televize. A tak máme možnost i nyní si připomenout nejen dobu, která je už dávno za námi, ale i odvahu dramaturgie jednoho z našich špičkových divadelních souborů druhé poloviny minulého století. A navíc vynikající herecký výkon Miroslava Donutila dělá z tohoto představení opravdový divácký zážitek.

Napište nám