Příběh rodiny, jejíž členové se nikdy nevzdávali. Americký film.
Hrají: R. Lowe, N. Kinská, J. Fosterová, B. Bridges, P. McCrane, A. Plummerová, M. Modine a další. Scénář a režie Tony Richardson.

O osudech členů rodiny Berryových vypráví takřka dickensovsky laděný příběh, natočený podle stejnojmenné knihy známého spisovatele Johna Irvinga (Pravidla moštárny, Svět podle Garpa, Pitná kúra, Modlitba za Owena Meanyho). Na začátku otec rodiny kupuje starý dům, který má sloužit jako hotel. Hosté sem moc nepřijíždějí, zato jeho čtyři dospívající děti a starý pes Smutek zde plně vychutnávají všechny slasti života. Pod vlivem otcova přítele se rodina po čase odstěhuje do Vídně, ale zde jako Američané nemají úspěch, zato rodinu Berryových postihne řada nehod...

Tragikomicky laděný příběh na filmové plátno převedl scenárista, režisér a klasik britského filmu, a také zakladatel britské nové vlny Tony Richardson (Kapka medu, Osamělost přespolního běžce, Tom Jones, Drazí zesnulí, Útok lehké kavalerie). Děj a jeho hrdinové jsou možná poněkud nevšední, bizarní, ale přitom dýchají i obyčejnou člověčinou, laskavostí, nadějí a tolerancí. Hlavní hrdinové jakoby se řídili slovy jedné z postav stejnojmenného románu: "Využij každou příležitost, kterou ti tenhle svět nabídne, i kdybys jich měl až moc. Jednoho dne totiž už žádné příležitosti nepřijdou." V snímku vytvořili hlavní úlohy známí herci Jodie Fosterová (Frannie Berryová), Beau Bridges (Win Berry), Nastassja Kinská (Susie), Rob Lowe (John Berry).

Napište nám