Petr Gratias, 6. 2. 2013 16:03

  • Petr Gratias 6. 2. 2013 16:03 Celá diskuse

    III. beatový festival 1971

    Dobrý den,
    chtěl jsem upozornit, že zde není vůbec zmínka o III. beatovém festivalu v Lucerně 1971. Marně hledám a nemohu najít.
    Možná by mohlo být také vysvětleno, proč v letech 1969 a 1970 se beatové festivaly nekonaly. Normalizace sice nastala 17. dubna 1969, kdy nastoupil Husák do role leadera totalitního režimu, ale v téhle době s odřenýma ušima teoreticky festivaly být mohly a nebyly. Kupodivu už ve velmi tuhém roce 1971, kdy taajemník ÚV KSČ přes kulturu Muller vládl tomu "kdo bude hrát, kdo nebude hrát a kdo bude hrát za jakých podmínek", tak v dubnu 1971 festival BYL (!?)
    Vrcholný výkon podalo FLAMENGO, ale také DEŽO URSÍNY s New Soulmen, PROGRESS ORGANIZATION kvůli zpoždění Pavla Váně z důvodů autonehody vystoupili už nečekaně narychlo... Raději nevystoupil normalizovaný OLYMPIC a MICHAL PROKOP už za zády neměl Framus Five, ale ŠEST STRÝCU... a tutlal se i příjezd "kvalitní zahraniční kapely". Vystoupil zde sice CZESLAW NIEMEN a OMEGA, ale tou "kvalitní zahraniční kapelou" měli být TEN YEARS AFTER. Z nevyzpytatelných důvodů nevystoupili. Nebylo dost valut? Byli moc hlasití? Brali drogy? Měli hodně dlouhé vlasy?... pravděpodobně domácí kulturtrégři našli "svoje" důvody.
    Bylo by dobré, aby poslední beatový festival někdo erudovaně a věrohodně popsal. Děkuji!

Reagujte na komentář


Zpráva se neobjeví v diskusi, bude zaslána e-mailem jen autorovi příspěvku.


 *

 *
E-mailová adresa nebude v diskusi viditelná. E-mail vyplňte v případě, pokud chcete, aby Vás mohli ostatní čtenáři kontaktovat prostřednictvím našeho webu.


 *

Položky označené * jsou povinné.