Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Legenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýty

Edice České televize spolu s vydavatelstvím Supraphon křtila 22. listopadu v pražské restauraci FAMA výpravnou knihu s názvem Legenda Hana Zagorová – Málokdo ví, kterou v úzké součinnosti s umělkyní napsala novinářka Scarlett Wilková.

Legenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýtyLegenda Hana Zagorová – Málokdo ví – křest knihy, která bourá mýty

Za hojné účasti několika televizních štábů, novinářů a hostů z umělecké branže knihu představil moderátor Honza Musil, slovo dostaly obě spoluautorky i Halina Pawlowská, která se ujala role kmotry. Jak se svěřila Hana Zagorová, není to první kniha o ní, ale v tomto případě ji lákal objektivní nezaujatý pohled novinářky, která s ní do té doby pouze natočila několik rozhovorů. Pro Scarlett Wilkovou byla společná práce přínosem zejména v tom, že změnila její pohled na Hanu Zagorovou coby bezstarostnou zpěvačku, a otevřela jí bohatý profesní i soukromý svět umělkyně a autorky v jedné osobě. Svá pozorování pak vtělila do knihy s příznačným podtitulem Málokdo ví. Hanu Zagorovou na křest knihy doprovodil její manžel Štefan Margita a přišla ji pozdravit celá řada bývalých i současných spolupracovníků a přátel, např. Jiřina Bohdalová, Vlasta Peterková, Monika Absolonová, Karel Vágner, Petr Rezek, režisér František Filip a scenárista Michal Šobr, Dagmar Patrasová a Felix Slováček, Petr Janda, František Janeček a další.

Foto ze křtu Martin Kubica / Supraphon 2010 a Jaroslav Telekeš / www.zagorovahana.cz

Přehled událostí