Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Česká televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem Filipem

Významné životní jubileum oslavila Česká televize s tvůrcem dlouhé řady dnes již legendárních televizních děl – panem režisérem Františkem Filipem. Za účasti řady umělců a tvůrců pak Edice ČT v pondělí 20. prosince 2010 na Kavčích horách pokřtila nově vydané DVD seriálu Cirkus Humberto.

Česká televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem FilipemČeská televize slavila a křtila s panem režisérem Františkem Filipem

Generální ředitel Jiří Janeček, pověřená ředitelka programu Kristina Taberyová a obchodní ředitel Robert Kvapil poděkovali Františku Filipovi (*26. 12. 1930) za celoživotní tvorbu a mistrovskou práci, kterou zasáhl srdce již několika generací televizních diváků.
Především zdraví, štěstí a vše dobré do dalších let přáli srdečně a upřímně známému a uznávanému režisérovi 600 televizních pořadů a seriálů (jako jsou Kočár nejsvětější svátosti, Lístek do památníku, Podnájemníci, Ikarův pád, Tažní ptáci, Nezralé maliny, Případ Platfus, operety Polská krev, Netopýr, Bandité, seriály Sňatky z rozumu, Byl jednou jeden dům, Chalupáři, Cirkus Humberto, Náhrdelník) přítomní herci, umělci a tvůrci, kteří jsou spojeni především s nezapomenutelným seriálem Cirkus Humberto a kteří také společně zavzpomínali na natáčení a pokřtili nové DVD Cirkus Humberto. Nechyběli ani autoři seriálu manželé Bohumila a Otto Zelenkovi, herci Jaromír Hanzlík, Josef Dvořák, Radoslav Brzobohatý a Hana Gregorová či Libuše Šafránková a Josef Abrhám a také kameraman Andrej Barla. Popřát panu režisérovi přišla i Hana Zagorová, která s Františkem Filipem spolupracovala na úspěšném televizním cyklu Když nemůžu spát.

O příjemné atmosféře tohoto narozeninového setkání a křtu, kterým provázel moderátor Aleš Cibulka, svědčí i pořízené vydařené fotomomentky.

Foto: Pavel Císař

Přehled událostí