Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012

Ve čtvrtek 19. 4. 2012 v 16 hodin proběhlo v Liberci výroční ocenění nejlepších autorů, překladatelů a ilustrátorů literatury pro děti a mládež.

Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012Králík Fiala má dvě nominace na Zlatou stuhu 2012

Prestižní soutěž již podvacáté vyhlašují a pořádají Česká sekce Mezinárodního sdružení pro dětskou literaturu IBBY (International Board on Books for Young People), Klub ilustrátorů dětské knihy, Obec překladatelů a Památník národního písemnictví. Předávání nominačních listin a cen se uskutečnilo v důstojných prostorách obřadní síně liberecké radnice pod záštitou zástupce primátora Statutárního města Liberec. Porota i letos vybírala
z mnoha přihlášených titulů, a to ve třech sekcích – výtvarné, literární a překladatelské.

Ve výtvarné části knih pro mladší děti se porota rozhodla pro udělení 4 nominací, mezi nimi také pro ilustrátorku Evu Sýkorovou-Pekárkovou za knihu Králík Fiala, kterou vydala Edice ČT v listopadu 2011.

V části literární se porotci usnesli na nominování 4 titulů pro děti a mezi nimi se opět objevila knížka Králík Fialatextem Ivana Binara. Nominace Králíka Fialy v obou částech tak potvrdily úspěšnost stejnojmenného oblíbeného televizního večerníčku.

Všem přítomným autorům a zástupcům nakladatelství zpříjemnila akci malá umělkyně Štěpánka Kolafová hrou lidových písní na dudy.

Foto: Arna Dusíková

Přehled nominací

Přehled událostí