Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Děti ocenily Krysáky v knižní podobě

​Kniha Krysáci jsou zase spolu vydaná v Edici České televize se v anketě SUK 2013 – ČTEME VŠICHNI umístila na krásném třetím místě v nejdůležitější kategorii Cena dětí.

Děti ocenily Krysáky v knižní podoběDěti ocenily Krysáky v knižní podoběDěti ocenily Krysáky v knižní podoběDěti ocenily Krysáky v knižní podoběDěti ocenily Krysáky v knižní podoběDěti ocenily Krysáky v knižní podobě

Ocenění přímo z rukou dětských zástupců hlasujících čtenářů převzali její autoři spisovatel Jiří Žáček a ilustrátor Ivan Mraček a stejný diplom patří i nakladatelství České televize.

Anketu o nejoblíbenější dětskou knihu vyhlašuje každoročně Národní pedagogické muzeum a knihovna J. A. Komenského. Slavnostní vyhlášení výsledků letošního, v pořadí již jednadvacátého ročníku proběhlo v Památníku národního písemnictví v Praze na Strahově 10. dubna 2014. Předávání cen doplnili pěveckým vystoupením studenti Gymnázia a Hudební školy hlavního města Prahy.

Příhody krysích kamarádů se těší mezi čtenáři neustálé oblibě. První díl knihy týchž autorů se ve stejné anketě stal sedmou nejčtenější knihou už v roce 2010, byl nominován na Zlatou stuhu za rok 2010, v projektu Čtení pomáhá se umístil mezi dvaceti vítěznými knihami v kategorii četby pro děti 3. až 5. třídy základní školy a podle statistik Svazu českých nakladatelů a knihkupců patřila první kniha Krysáci dlouhodobě mezi třicet nejprodávanějších titulů. Pokračování příběhů v podobě druhého dílu tak přebírá štafetu čtenářského zájmu. Autoři i nakladatelství mají z nejnovějšího ocenění knižním Krysákům radost o to větší, že vzešlo přímo od dětských čtenářů.

Foto z akce: Edice ČT

Diplom (jpg, 730 kB)
Další výsledky (jpg, 1,97 MB)

Přehled událostí