Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3

I letos se v restaurantu U Mrtvýho ptáka sešli všichni příznivci a známí Aleše Cibulky a vydavatelství Edice České televize nad autorovými novinkami. V pondělí 6. října 2014 oslavili vydání Cibulkova televizního a Cibulkova filmového kalendáře na rok 2015 a knihy Černobílé idoly 3.

Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3Tradiční setkání nad pamětnickými kalendáři na rok 2015 a knihou Černobílé idoly 3

Role kmotry kalendářů pro filmové a televizní pamětníky se tentokrát ujala jedna z prvních dam českého herectví, Hana Maciuchová. Popřála kalendářům hodně štěstí a vyslovila krásnou myšlenku, že je důležité, aby se lidé nejen dozvěděli, kdo má kdy jaké výročí, ale aby se rovněž zamysleli nad každým dnem jako takovým, jak jej prožijí. A jak poté Aleš Cibulka bystře poznamenal – i Hana Maciuchová v roce 2015 slaví kulatiny a v televizním kalendáři je jí věnován medailonek.

Již v úvodním slovu a uvítání zmínila Jitka Saturková, hlavní redaktorka Edice ČT, že se rok 2015 ponese v duchu večerníčkovských oslav. Večerníček totiž slaví padesátiny, a i proto je mu v televizním kalendáři, který pro změnu slaví páté narozeniny, věnován velký prostor. Význam večerníčku pro Českou televizi zmínil v přípitku Cibulkovým dílům i výkonný ředitel obchodu ČT Hynek Chudárek a slovy chvály nad knihou Černobílé idoly 3 a kalendáři nešetřil ani Petr Baláš, ředitel knižních nakladatelství společnosti Albatros Media.

Křest literárních počinů Aleše Cibulky doplnila svým hudebním výstupem zpěvačka Věra Nerušilová. I ona se řadí v roce 2015 mezi jubilanty – což vtipně glosovala svým komentářem, že možná i proto zazpívá píseň od Michala Horáčka Ohrožený druh.

Kalendářům a knize Černobílé idoly 3 přišly popřát i mnohé jiné významné osobnosti. Za všechny jmenujme alespoň Josefa Zímu, Evu Pilarovou, Jaroslava Uhlíře, Pavlínu Filipovskou, Pavla Kožíška, Martinu Hudečkovou, Hanu Křížkovou, Jana Přeučila s Evou Hruškovou, Marii Tomsovou, Jitku Ježkovou, Michaelu Dolinovou, Kristiána Kodeta nebo Vlastimila Harapese.

Všichni přítomní se na tradičním setkání velmi bavili a v restaurantu vládla příjemná kulturní atmosféra, což je patrné i z našich fotografií.

Foto: Česká televize / Dagmar Vyhnálková

Přehled událostí