Kde jsem:

Aktuality — Edice ČT — Vše o ČT — Česká televize

Edice ČT

Edice ČT

  • Vlastní výroba produktů v návaznosti na pořady a osobnosti ČT.
  • Produkty k dostání v prodejně na Kavčích horách nebo v eShopu ČT.

Dvě knihy z Edice České televize mezi nejlepšími knihami dětem

Knižní tituly Chaloupka na vršku – Nové příběhy a Berta a Ufo, které patří k nejúspěšnějším knihám z Edice České televize, byly vybrány do katalogu Nejlepší knihy dětem 2014/2015. Katalog sestavuje Komise pro dětskou knihu Svazu českých knihkupců a nakladatelů a České sekce IBBY (Mezinárodního sdružení pro dětskou knihu).

V pořadí druhý výroční katalog doporučuje původní českou produkci autorů a ilustrátorů tvořících pro děti a mládež. Komentovaný výběr 35 titulů má pomoci knihkupcům, knihovnám, školám, ale také rodičům a širší veřejnosti v orientaci na knižním trhu. Projekt má nově i vlastní webové stránky www.nejlepsiknihydetem.cz a reagovat na něj lze i na Facebooku.

Díky podpoře Ministerstva kultury České republiky a Státního fondu kultury plánuje Svaz českých knihkupců a nakladatelů od roku 2015 obohatit projekt o nové prvky. Každý měsíc se uskuteční jedno čtení v knihkupectví či v knihovně, na němž se představí 3 knihy z aktuálního katalogu. Svaz tak vytvoří celoroční kampaň na intenzivní podporu původní české literární tvorby pro děti a mládež.

Chaloupka na vršku – Nové příběhy
Berta a Ufo

Přehled událostí