Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

20. 9. 2017

Kvarteto Miroslava Krobota míří na světové festivaly

Ještě před českou premiérou se nový film Miroslava Krobota Kvarteto představí divákům v USA a Španělsku. Světovou premiéru si odbude na konci října v rámci nejstarší přehlídky na severoamerickém kontinentu Chicago International Film Festival. Pár dní poté Kvarteto uvede Denver Film Festivalu a festival Muces ve španělské Segovii. Na snímku producenta Ondřeje Zimy ze společnosti Evolution Films se jako koproducent podílela Česká televize – Tvůrčí producentská skupina Kateřiny Ondřejkové. Na českých plátnech kin se Kvarteto poprvé objeví 30. listopadu.

Po české premiéře se Kvarteto opět vydá do světa, a tak na počátku příštího roku uvidí Kvarteto i diváci prestižního filmového festivaluv americkém Palm Springs, kde bude uveden v sekci World Cinema Now. "Miroslav Krobot je zcela originálním solitérem, a to nejen hereckým, ale i autorským a režijním. Mám samozřejmě velkou radost, že Krobotův zcela ojedinělý rukopis je srozumitelný nejen doma, ale také v zahraničí. Celovečerní film Kvarteto je v pořadí naší druhou (Díra u Hanušovic 2014) spoluprací. A já už se v současné chvíli těším na další, protože s Mirkem Krobotem a producentem Ondřejem Zimou připravujeme komediální seriál Zkáza Dejvického divadla, který začneme natáčet příští rok na jaře," říká kreativní producentka Kateřina Ondřejková.

Po úspěšném snímku Díra u Hanušovic, který v kinech vidělo přes 150 tisíc diváků a který byl oceněn třemi Českými lvy, se režisér Miroslav Krobot věnuje tématu hledání štěstí v generaci dnešních třicátníků. Do hlavních rolí komedie o čtyřech muzikantech obsadil Barboru Polákovou, Jaroslava Plesla, Lukáše Melníka a Zdeňka Julinu. O vedlejší role se podělili Pavlína Štorková, Lenka Krobotová, Jana Štěpánková nebo Jiří Schmitzer. V pořadí už druhý celovečerní snímek Miroslava Krobota se natáčel v historickém centru města Olomouce.

Podle našeho data narození by se dalo čekat, že se budeme zabývat bilančními tématy. Nakonec to dopadlo tak, že jsme napsali scénář o vztazích třicátníků. Naši drzost omlouvá snaha zaznamenat ducha doby, kterou žijeme a která je stejná pro třicátníky i šedesátníky. Takže Kvarteto by mohlo být pro všechny divácké adresy,“ říká režisér Miroslav Krobot, který scénář Kvarteta napsal stejně jako Díru u Hanušovic s Lubomírem Smékalem.

  • Chicago International Film Festival, World Cinema Program, 13. – 27. 10. 2017
  • Denver Film Festival, Contemporary World Cinema 1. – 12. 11. 2017
  • Muces (Segovia European Film Festival), Official Competition, 15. – 21. 11. 2017
  • Palm Springs International Film Festival, World Cinema Now, 2. – 15. 1. 2018
  • Česká distribuční premiéra: 30. 11. 2017

Kristina Kačmarská, TSO

zdroj: Evolution Films