25 minut

19. dubna

Část: Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska

Obsah dílu

Policisté měří rychlost na silnicích — Dva roky od zahájení stavby metra D — Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře — Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác — Na horách bude dál sněžit — Výstraha před silným sněžením — Kurzy mediace pro žáky základních škol — Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry — Vánoční strom našel další využití — Nová nádrž v Jizerských horách — Kázeňské řízení s ředitelem Policie — Osmdesátiletý judista sbírá medaile — Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska — Tradiční smolení dubových ležáckých sudů

Části dílu

00:59
Policisté měří rychlost na silnicích
    Na tisícovce míst po Česku se koná celoevropská policejní akce s názvem Speed Marathon. Zaměřuje se hlavně na kontroly dodržování povolené rychlosti. Akce má přispět k větší bezpečnosti na silnicích.
    03:24
    Dva roky od zahájení stavby metra D
      V neděli to budou dva roky od zahájení stavby nové linky metra D. Konkrétně prvního kilometrového úseku z Pankráce na Olbrachtovu. Právě Pankrác bude sloužit jako stanice pro přestup na linku C.
      05:41
      Malé nemocnice se snaží lákat mladé lékaře
        Nemocnice v menších městech se snaží získat mladé lékaře. Mnoho z nich totiž po škole stále odchází do zahraničí. Třeba v Prachaticích se je snaží přesvědčit pomocí nabitých a pestrých programů. Motivovat je má i soutěž Medik roku.
        07:35
        Novoborští skláři obnovují Průmyslový palác
          Novoborští skláři se podílejí na rekonstrukci Průmyslového paláce v Praze za více než 2,6 miliardy korun. Na obnově vitráží, které zabírají plochu dvou hokejových kluzišť, pracují už dva roky.
          09:39
          Na horách bude dál sněžit
            Na Šumavě a v dalších horských oblastech má v noci napadnout až dvacet centimetrů nového sněhu. Už teď se do nejvýše položených míst vrátila zima. A na některých místech zůstává sníh ležet i na silnicích. Počasí řadu turistů překvapilo. Pro řidiče do hor ale stále platí povinná zimní výbava.
            11:04
            Výstraha před silným sněžením
              A živě se teď podíváme do Krkonoš. Od rána tam vývoj počasí sleduje Nikola Dostálková.
              12:56
              Kurzy mediace pro žáky základních škol
                I zdánlivě banální spory třeba kvůli zničenému penálu nebo popostrčení můžou mezi spolužáky vygradovat ve verbální šikanu ale i fyzické útoky. S šikanou se potýká v nějaké míře více než polovina škol. Urovnat některé spory by mohli přímo žáci, první z nich už prošli tréninkem takzvané mediace.
                15:32
                Nádraží na vysočině rozvoní difuzéry
                  Vlaková nádraží v Česku se mají příjemně rozvonět. Zařídit to chce Správa železnic. Nechává do nádražních budov instalovat speciální difuzéry, které v pravidelných intervalech uvolňují vonné aroma. Jedno z prvních míst, kde jemně dřevitou vůni cestující ucítí, je havlíčkobrodské nádraží.
                  17:01
                  Vánoční strom našel další využití
                    I letos najde loňský vánoční strom instalovaný na Staroměstském náměstí další využití. V dílně Střední odborné školy Jarov studenti vyrábí od března věci, které půjdou do Domova pro osoby se zdravotním postižením Sulická na Praze 4.
                    17:26
                    Nová nádrž v Jizerských horách
                      Lesy České republiky dokončily stavbu retenční nádrže Perlík na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor. Práce trvaly čtyři roky. Hned po napuštění se nádrž stala výletním cílem. V místě postupně přibude posezení a trámy na zavěšení kol.
                      17:28
                      Kázeňské řízení s ředitelem Policie
                        Úřad vnitřní kontroly Policejního prezídia ukončil vyšetřování jednání krajského policejního ředitele v Hradci Králové Petra Sehnoutky. Podle některých svědků měl vyvíjet nátlak na dva své podřízené, aby opustili Policii. Oba pak skutečně odešli.
                        18:45
                        Osmdesátiletý judista sbírá medaile
                          A teď vám představíme judistu z Jablonce nad Nisou, který i ve svých osmdesáti letech poráží mladší zápasníky. Třeba z loňského mistrovství světa si přivezl bronzovou medaili.
                          20:55
                          Tygr z Hluboké cestoval do Maďarska
                            Stěhování tygra z jihočeské zoo Hluboká do Maďarska. Veterinář dnes ráno na půlhodiny uspal tříletého samce Olina, kterého čekala cesta za samicí původem z Francie.
                            22:35
                            Tradiční smolení dubových ležáckých sudů
                              Tradiční smolení ležáckých sudů začalo tento týden v Plzni. Tamní pivovar jako jediný v Evropě stále udržuje tradici bednářského řemesla. Smolení provádí dvakrát ročně na podzim a na jaře.
                              Přehrát celé video
                              Stopáž26 minut
                              Další díl
                              22. dubna

                              Přehled dílů

                               
                              Stopáž26 minut

                              16. května

                              16. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              15. května

                              Výsledky přijímaček na střední školy — Zájem o některé učňovské obory roste — Opatření po atentátu na premiére Fica — Pošta v Jindřišské ulici nemá kupce — Noční cvičení složek IZS v Jihlavě — Restaurace nebudou platit za venkovní posezení — V Chebu poškodili vandalové sochu v kašně — V Praze vrcholí Svatojánské slavnosti Navalis — Svatojánské procesí projde Prahou — Černé skládky v Ústí nad Labem — Kapacita letních táborů se plní — Chotěboř přispěje rodinám na dětské kroužky — Nelegální ohniště v NP Šumava — Nová pracovní místa pro handicapované

                              15. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              14. května

                              Svitavsko zkouší autobusy na objednávku — Rekonstrukce Václavského náměstí — Trutnovské městské vlaky končí — Nelegální herny v Česku — Středočeský kraj láká k pobytu u vody — Průzkum pramenů v Karlových Varech — Požár teletníku na Jihlavsku — Zneužívání dětí ve sboru v Jablonci nad Nisou — Za měsíc se má otevřít nový úsek D7 — Soud v případu úmrtí chlapce při motoristických závodech — Jihlava zažije noční cvičení IZS — Mozaikovou sečí proti suchu — Porucha na trakčním vedení zastavila vlaky v Praze — V NP Šumava otevřeli soví voliéry

                              14. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              13. května

                              Požár ve Frýdštejně — Dohášování požáru v Příhrazských skalách — Výstraha před požáry — Porvelánka Thun ukončila provoz v Klášterci — Šíření černého kašle — Smrtelná nehoda malého letadla na Jihlavsku — Speciální betonáž obchvatu pod vodou — Stížnosti na změny v ústecké MHD — Celorepublikové vyhlášení Zlatého erbu — Radní rozhodli o plastice Moskva-Praha — Problém s financováním orchestrů a sborů — Svatojánské slavnosti Navalis — Stanice pro zabavená exotická zvířata — Týden rovnosti tváří — Natáčení letošní vánoční pohádky — Výluka vysílačů

                              13. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              10. května

                              V Česku začíná MS v ledním hokeji — Průběh MS v hokeji — Začíná hokejové mistrovství světa — Ostravské restaurace a hokejové menu — Jak se fandí mimo stadiony — Ukrajina vydala do ČR 6 Čechů — Požár v Příhrazských skalách — Hašení požáru — Uzavírka na hlavním tahu do Rakouska — Opravy na přivaděči D1 v Jihlavě — České loděnice končí v konkurzu — Další protesty zemědělců — Praktické maturity rybářů ve Vodňanech — Město Liberec chce koupit liberecký zámek

                              10. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              9. května

                              Hromadné propouštění v dole ČSA na Mostecku — Rožná na Vysočině odmítá průzkumné práce související s těžbou lithia — Případ splašeného koně vyšetřuje policie — Vražda v plzeňských Křižíkových sadech — Skládka v Třebnouševsi není legální — Dvě seniorky zavalila v zámeckém parku zeď — Zabezpečení stezky pod padající skálou — Pohyb svahu v Žiželicích — V Bedřichově panují obavy o budoucnost lyžařského areálu — Vyproštění vykolejeného vlaku u Klínce — 50 let pražského metra — A už dva roky se staví nové linky metra D — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Vlk na předměstí Plzně — Den otců v Národním parku

                              9. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              7. května

                              7. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              6. května

                              Mobilní pošta na Rychnovsku na zkoušku — Prodej nemovitostí České pošty — Stavba dalšího úseku dálnice D35 — Dopravní zkouška pro České Budějovice — Požár karlovarské porcelánky — Rekonstrukce vyhořeloého kostela v Chlumu u Třeboně — Meteorologové varují před silními bouřkami — Zájem o dotace z programu Oprav dům po babičce — Veřejné setkání kvůli stavbě vodovodu — Vzpomínka na oběti holokaustu — Premiéra dokumentu o pražském metru — Vysoká aktivita klišťat v Česku — Los v Krkonoších — Slavnosti svobody v Plzni

                              6. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž25 minut

                              3. května

                              Vyšetřování vykolejení vlaku — Vlak vykolejil taky na Chebsku — Proti plánovanému průmyslovému areálu ve Stráži pod Ralskem vznikla petice — Zásah policie na gymnáziu v Litvínově — Soud vyhověl žádosti Kovosvitu o moratorium — Omezení zdravotní péče pro pacienty z Ukrajiny — Chytré byty pro lidi s roztroušenou sklerozou — Jižní Čechy bez nábytkové banky — 70 architektů soutěžilo o školu ve Vimperku — V Plzni začaly Slavnosti svobody — Lázně očekávají vydařenou sezonu — Přesně za týden začne MS v hokeji — Kocianova houslová soutěž

                              3. 5. 2024 na ČT1
                              Stopáž26 minut

                              2. května

                              Zmatky po změnách v MHD v Ústí nad Labem — Výluka tramvají v Praze — Otická past na kamiony — Vykolejený vlak — Povolení průzkumu Rožné pro těžbu lithia — Hrozí odchod až 12 000 sester do důchodu — Začal festival United Islads of Prague — Nárůst kriminality v západní části Hradce Králové — 10 minut na parkování na letišti — Muž do Česka pašoval 4,5 kila kokainu — Požár domu v Hradci Králové — Problém s bezdomovci na kolonádách — Oslavy osvobzení v Domažlicích — Karlovarské hasiče chrání nově svatý Forian — Na horách začíná letní sezona — Nový přírůstek v pražské zoo

                              2. 5. 2024 na ČT1

                              Napište nám