25 minut

9. května

Část: Zabezpečení stezky pod padající skálou u Vltavy

Obsah dílu

Evropské dotace pomohly Karlovarskému kraji — Ne všechny evropské projekty skončily úspěchem — Požár průmyslové haly v Hrádku u Rokycan — Krátce z regionu — Zabezpečení stezky pod padající skálou u Vltavy — Obec Rožná bojuje proti těžbě lithia — Obce odmítají těžbu štěrkopísku — Uzavřené sjezdy z D1 na Vysočině — *K3 **Na Karlovarsku nemá pediatra 13 procent dětí — Blovice vybírají nového ředitele základní školy — Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech — Krátce z regionu — Úspěch univerzitních minipivovarů

Části dílu

00:53
Evropské dotace pomohly Karlovarskému kraji
    Evropská unie si připomíná podepsání Schumanovy deklarace z května roku 1950, která měla v Evropě zajistit mír a jednotu. Zároveň letos Česká republika oslavuje 20 let od vstupu do Evropské unie. Za tu dobu její členství pomohlo například Karlovarskému kraji získat desítky miliard korun.
    03:13
    Ne všechny evropské projekty skončily úspěchem
      Miliardy korun proudily z EU také na Vysočinu. Peníze šly hlavně do stavby a oprav silnic. Pomáhaly i ve zdravotnictví, školství nebo v rozvoji měst. Evropská unie podpořila přes 9 500 projektů. Ne všechny ale byly úspěšné.
      05:31
      Požár průmyslové haly v Hrádku u Rokycan
        Desítky hasičů zasahovaly u požáru v Hrádku u Rokycan. Hořela tam hala společnosti specializující se na výrobu součástek do automobilů. Požár zachvátil vnitřní konstrukci takzvané sendvičové střechy. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu.
        07:01
        Krátce z regionu
          Policie obvinila z vraždy ženy v centru Plzně sedmatřicetiletého muže. Ten na lavičce v Křižíkových sadech pobodal svou o sedm let starší partnerku. * A podezření sdělili policisté i dvěma aktérům, kteří při Slavnostech svobody v Plzni mávali z auta vlaječkou s hákovým křížem. * Přízemní mrazíky zasáhly Vysočinu a část Šumavy. Za poslední tři týdny způsobily milionové škody ovocnářům, lesníkům i zemědělcům.
          08:25
          Zabezpečení stezky pod padající skálou u Vltavy
            Oblíbenou turistickou cestu U Boršova nad Vltavou zabezpečí sítě před padající skálou. Horolezci už začali s přípravou na zajištění masivu a zvětralou skálu očistili. V havarijním stavu je úsek dlouhý 350 metrů. Kvůli bezpečnosti musí lidé chodit jinudy.
            10:14
            Obec Rožná bojuje proti těžbě lithia
              Obec Rožná se odvolala proti stanovení průzkumného území pro případnou těžbu lithia. Ministerstvo životního prostředí totiž žádost soukromé firmy na průzkum ložisek nepravomocně povolilo. Lhůta na odvolání vyprší příští týden. Obyvatelé Rožné i státní podnik Diamo, který lokalitu po těžbě uranu rekultivuje, jsou ale proti průzkumným pracím.
              12:20
              Obce odmítají těžbu štěrkopísku
                Několik obcí nedaleko Vodňan na Strakonicku odmítá plán na těžbu štěrkopísku. Starostům vadí, že by ještě zhoršila provoz na už tak vytížených silnicích. Firma chce podle svých slov v lokalitě pomoci s nedostatkem pracovních míst.
                14:49
                Uzavřené sjezdy z D1 na Vysočině
                  Sjezdy a nájezdy z dálnice D1 na Vysočině budou bezpečnější. Konkrétně se jedná o úsek u Humpolce směrem dál na Kolín a na jižní Čechy. Silničáři se zaměří také na část dálnice u Jihlavy. Tam se začne stavět už v polovině května. Komplikace čekají na řidiče po celou dobu letošní turistické sezony.
                  16:06
                  *K3 **Na Karlovarsku nemá pediatra 13 procent dětí
                    Desítkám rodin z Aše hrozí, že pro své děti nebudou mít pediatra. Dětská lékařka tam k poslednímu květnu končí. Náhradu hledá radnice i pojišťovna. Zatím marně. V podobné situaci jsou i v nedalekých Lubech, kde dokonce neordinuje vůbec žádný lékař. Někteří rodiče už hledají pomoc i za hranicemi kraje.
                    18:12
                    Blovice vybírají nového ředitele základní školy
                      V Blovicích dnes otevřeli obálky se jmény kandidátů na post ředitele základní školy. Bývalá ředitelka byla odvolána kvůli šikaně jedné ze žaček druhého stupně. Případ šikany označila školní inspekce za důvodný. Policie ještě vyšetřování neuzavřela.
                      20:31
                      Přemnožené toulavé kočky v lázeňských městech
                        V Mariánských lázních výrazně narostl počet toulavých koček. Podle místního spolku, který vznikl na začátku roku, se jim daří hlavně v okolí lázeňských hotelů, kde se dostanou ke zbytkům potravy. Dobrovolníci teď zvířata odchytávají a nechávají vykastrovat.
                        22:07
                        Krátce z regionu
                          Pavlačové domy v Jateční ulici v Plzni půjdou na podzim k zemi. Objekty, do kterých město stěhovalo problémové nájemníky, ustoupí stavbě východního obchvatu města. * České Budějovice hostí výstavu HOBBY. Tradičně tam míří hlavně zahrádkáři pro sazenice, semena i stromky. * V Plzni dnes odstartoval jubilejní 10. ročník festivalu stepu.
                          23:24
                          Úspěch univerzitních minipivovarů
                            Studentští pivovarníci slaví úspěch. Zlato z Mezinárodního festivalu si za pivo s názvem Střela odvezl minipivovar Fakulty zemědělské a technologické Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Prestižní soutěže se zúčastnilo 165 pivovarů z 15 zemí celého světa. Dohromady degustátoři ochutnali 1000 vzorků.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž25 minut
                            Další díl
                            10. května

                            Přehled dílů

                             
                            Stopáž25 minut

                            31. května

                            Západní Čechy se připravují na možné povodně — Velmi vydatné srážky na západě Čech — Meteorologové očekávají vzestup hladin řek — Obnova původních koryt potoků na Plzeňsku — Zajištění nebezpečné důlní šachty u Jihlavy — Týden do voleb do Evropského parlamentu — Šumavské hotely na léto ze tří čtvrtin plné — V Česku ubývá malotřídek, místo nich rostou byty — Jihočeská observatoř světového významu — Tisíce skautů na zámku Valeč

                            31. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            30. května

                            Zahájení stavby silnic potřebných pro Dukovany — Řešení bytové nouze na Plzeňsku — Na přehradě Skalka opravují bezpečnostní klapky — Kontrola česlí největšího českého rybníku — Varování před povodněmi na západě Čech — Ideální počasí pro růst hub — Rostoucí zájem o projekt Obědy do škol — Problémy s parkováním ve městech na Vysočině — Cestovatel Emil Holub v jihlavské zoo — Otáčivé hlediště se po roce opět roztáčí — Pozorovatelna ryb na Domažlicku je zachráněná

                            30. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            29. května

                            Více operací díky sekretářkám doktorů — Stávka zaměstnanců soudů za vyšší platy — Jihlavské krematorium dočasně mimo provoz — Vlčí smečka na Vysočině zaútočila na stádo — Karlovarsku chybí veterinární pohotovost — Mladý rybář se ani po těžkém úrazu nevzdává — Kurz herectví po šedesátce — Kendeho vila jako připomínka židovské komunity — Vzácní korýši v brdských tůních

                            29. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            28. května

                            Traumata dětí s rodiči za mřížemi — Trest pro majitele rotvajlerů z Holýšova — Sokolovská uhelná hrozí zdražením energií — Českobudějovický obchvat otevřou v prosinci — Přes 10 tisíc srážek se zvěří na silnicích — Třebíč chce zlepšit třídění odpadu — Výrazně roste zájem o školy v přírodě — Větší a moderní onkologický stacionář v Plzni — Nový větší sklad karlovarské Potravinové banky — Mladí zdravotníci z řad žáků základních škol — Na Šumavě se podařilo stabilizovat populaci vydry říční

                            28. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            27. května

                            Neproplacené škody za zmrzlé ovoce — Palírny se obávají nedostatku ovoce — Stěhování českobudějovického azylového domu — Oslavy hokejového zlata po celém Česku — Mistři světa slaví na Staroměstském náměstí — MS v hokeji očima rodičů reprezentantů — Havlíčkův Brod přivítá rodáka Ondřeje Beránka — Díky radarům v Českém Krumlově ubylo přestupků — Sušická nemocnice po 4 letech opět operuje — Jihočeské letiště zahájilo sezónu — Jihočech před 82 lety operoval Heydricha

                            27. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            24. května

                            Na D1 platí značení zákazu předjíždění kamionů — Bezpečnostní přeliv na přehradě Orlík — Úroda zeleniny po mrazech — Ubývá venkovských prodejen — Pietní akce připomene oběti Jáchymovského pekla — Rekonstrukce legendární rozhledny se komplikuje — Památky bez průvodců — Případů páté nemoci rapidně přibývá — V Českých Budějovicích vrcholí Majáles — Centrum míčových her v Českých Budějovicích — Fanoušci oslavovali postup hokejistů

                            24. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            23. května

                            Na stadionu v Plzni zasahovali těžkooděnci — Letecký spoj z K. Varů do Taškentu — Vojenské cvičení Joint Fires 2024 — Kontroly prodejců zmrzlin na Vysočině — Úředníci a pokuty na dálnici D4 v Písku — Hokejové čtvrtfinále na náměstí v Táboře — Pakt ohrožených měst — Oprava opilcem poškozené památky — V pohraničí na jihu Čech chybí strážníci — Dobrovolníci háčkovali deky pro hospic — Velký zájem o výpravy na Šumavě

                            23. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            22. května

                            Blesková povodeň v Blížejově na Plzeňsku — Nedostatek lidí do volebních komisí — Zdržení výstavby přivaděče k D3 v Č. Krumlově — Psí vyhláška v Jihlavě — Nové vedení Ostrova čelí kritice — Menší zájem o letní brigádníky — Finacování dětských skupin — Správa šumavského parku uzavřela cestu k Bílé strži – nejvyššímu vodopádu na české straně Šumavy — Hokej na velkoplošných obrazovkách — Mistr tradiční rukodělné výroby na Vysočině

                            22. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            21. května

                            21. 5. 2024 na ČT1
                            Stopáž25 minut

                            20. května

                            Havrani na Českobudějovicku likvidují úrodu — Výstavba opravárenské haly v Chebu — Stoupá počet infekčního onemocnění spalniček — Drahé točené pivo v hospodách — ŘSD opravuje obchvat Plzně — Cvičení hasičů na lanovce v Krušných horách — Dronaři snímají nehody ve 3D — Ve Františkových Lázních zahájili sezonu — Žací loď na Boleváku v Plzni — Nezájem o veřejné zakázky napříč kraji — Obnovená tradice Královniček na Vysočině

                            20. 5. 2024 na ČT1

                            Napište nám