Kde jsem:

Televizní technika — Časté dotazy — Vše o ČT — Česká televize

Časté dotazy

Časté dotazy

  • Odpovědi na Vaše nejčastější dotazy, názory a připomínky, které nám zasíláte

Často kladené dotazy

Systém GuidePlus+

"Můj nový DVD rekordér má mít možnost programovat nahrávky systémem GuidePlus. Stále se mi to nedaří. Můžete mi poradit proč?"
Tento systém interaktivního elektronického programového průvodce umožňuje grafické zobrazení programů přijímaných TV stanic. Programy se seřadí v časové ose až na 7 dnů dopředu a systém pak následně usnadní i programování nahrávek, seřazení do skupin podle programových kategorií apod. Potřebná data jsou do domácích zařízení přenášena pomocí hostitelských kanálů. Uživatel musí mít na rekordéru správně nastaveno datum, čas, zemi a poštovní směrovací číslo místa přijmu. Z těchto údajů se v přístroji automaticky sestaví programová nabídka pro místně dostupné TV stanice. Nevýhodou může být skutečnost, že data se přednostně stahují v noci, proto někteří výrobci upozorňují na možnou kolizi s nahrávkou naprogramovanou pomocí VPS/PDC na noční dobu. Někdy z důvodu stahování dat vyžaduje rekordér přechod do režimu Standby i přes den.
Rozhodující je však skutečnost, že v současnosti (I/2006) nejsou v žádném hostitelském kanále obsažena data programů pro ČR. Proto lze tento systém využívat nyní jen v těchto evropských zemích: Rakousko, Belgie, Francie, Německo, Itálie, Nizozemí, Španělsko a Švýcarsko.
Více podrobností lze najít např. na http://www.europe.guideplus.com.